Delen

Een drugslab boven een pizzazaak? Een spel moet dorpsbewoners ondermijning leren te herkennen

Door Studio040 20 juni 2024

[Door Raymond Bruijns]

Een drugslab boven een pizzeria of panden kopen met crimineel geld. De onderwereld en bovenwereld zijn met elkaar verweven, maar hoe herken je dat? Een digitaal spel genaamd Eenheid 75 moet inwoners van Son en Breugel daar binnenkort bij gaan helpen.

Volgens het gemeentebestuur is ondermijning namelijk niet alleen een landelijk of regionaal probleem, maar speelt het ook in het dorp. Denk aan illegale kamerverhuur, witwassen en drugshandel. Binnen Son en Breugel is er al een plan van aanpak voor. Zo zijn er controles door de gemeente en informatieavonden over het onderwerp. 

Nu is ook een spel met Augmented Reality toegevoegd aan het arsenaal. En met een duidelijk doel voor ogen. “Het vergroten en versterken van de weerbare samenleving, door de meldingsbereidheid te vergroten, jonge aanwas te voorkomen en het buitengebied en de bedrijventerreinen meer weerbaar te maken”, aldus de gemeente.

Grote drugsvondst

Begin juli valt bij inwoners van Son en Breugel een fictieve krant op de deurmat. Daarin wordt melding gemaakt van een grote drugsvondst en wordt opgeroepen Eenheid 75 te spelen en verdachte situaties te melden.

In totaal kunnen inwoners op zoek naar acht verdachte situaties in Son en Breugel. Op die locaties kunnen mensen met Augmented Reality een puzzel oplossen. Wie alle puzzels oplost, kan melding maken bij Eenheid 75 en komt zo achter de locatie van het drugslab.

drugsvaten

Certificaathouders

Radio S&B is nergens zonder de financiële-, emotionele en morele steun van de inwoners en bedrijven uit Son en Breugel. Wij danken deze mensen en bedrijven dan ook uit de grond van ons hart met hun sponsoring. Word zelf sponsor van Radio S&B