Delen

Parkeerverbod Ekkersrijt uitgesteld door bezwaren: 'Ik kan de tent hier toch niet dichtgooien?'

Door Studio040 20 juni 2024

[Door Sem van Ginneken]

Nieuwe parkeermaatregelen voor Ekkersrijt-Oost zijn uitgesteld tot na de zomer. Dat laat een woordvoerder van de gemeente Son en Breugel weten. Bijna veertig bedrijven in dit gebied hebben bezwaar aangetekend tegen de plannen. Door een voorgenomen parkeerverbod kunnen de ondernemers zelf namelijk niet meer parkeren. “We moeten hier gewoon kunnen parkeren, klaar.”

Paul Mandigers heeft al twintig jaar een autobedrijf op Ekkersrijt-Oost. Volgens hem is het parkeerverbod op delen van het industrieterrein hard nodig. "In bochten moeten ze gewoon gele strepen aanzetten en een parkeerverbod instellen, zodat die vrachtwagens veilig kunnen draaien.” 

Bezwaar

In zijn eigen straat vindt hij een parkeerverbod echter geen goed idee. De bedrijven hebben namelijk geen last van deze busjes, omdat ze onderling parkeerafspraken hebben gemaakt. 

Toch heeft de gemeente plannen voor een parkeerverbod en dat kwam voor Paul als een verrassing. “Mijn klanten moeten straks bij de Kanaalstraat bij mensen voor de deur parkeren en misschien wel vijf minuten door de regen lopen. Misschien blijven ze dan wel weg of gaan ze ergens anders naartoe.”

Bijna veertig bedrijven hebben daarom bezwaar aangetekend tegen het lokale verbod. Volgens hen is namelijk niet een verbod, maar bijvoorbeeld eenrichtingsverkeer en gele strepen de oplossing. “Zodat vrachtwagens hier niet het industrieterrein af kunnen rijden.” 

Vrachtverkeer

De straat van het bedrijf van Mandigers wordt dagelijks door veel vrachtwagens gebruikt om het industrieterrein te verlaten. Het vrachtverkeer rijdt daar nauw langs de geparkeerde auto's. “De vrachtwagens rijden nu al hard voorbij, maar als het hier vrij baan is, rijden ze nog harder”, zegt Paul. 

Ergens anders parkeren is volgens hem geen optie. “Ik heb geen parkeergelegenheid op mijn eigen terrein, dit is mijn werkplek.” Ook zijn buurman Aroen Rampertab van Aroen Autoservice heeft de parkeerplekken hard nodig. “Iedereen moet hier kunnen parkeren. Ik kan de tent hier toch niet dichtgooien?" 

Volgens een woordvoerder van de gemeente wordt wat er met het parkeerverbod gebeurt vanwege de bezwaren pas na de zomer bekend. De borden voor het parkeerverbod op de Verlengde Huizingalaan en op Ekkersrijt 4200 t/m 4600 worden, als het weer meezit, volgende week geplaatst. De aanleg van het wandelpad op Science Park 5200 is inmiddels afgerond en ook de handhaving op het parkeren is gestart. 

Bedrijventerrein Ekkersrijt Son

 

Certificaathouders

Radio S&B is nergens zonder de financiële-, emotionele en morele steun van de inwoners en bedrijven uit Son en Breugel. Wij danken deze mensen en bedrijven dan ook uit de grond van ons hart met hun sponsoring. Word zelf sponsor van Radio S&B