Delen

Son en Breugel heeft relatief veel leegstaand vastgoed

Door Studio040 19 juni 2024

[Door Silvester KLaasman] 

Gemeente Son en Breugel heeft vergeleken met andere gemeenten relatief veel leegstaand vastgoed. Dat blijkt uit een rondvraag van Studio040, in samenwerking met Radio Son en Breugel.

Drie leegstaande woningen zijn in het bezit van de gemeente. De woningen zijn onbewoonbaar verklaard. Wat de plannen van de gemeente zijn met de huizen is niet bekend.

Perceel

Daarnaast kocht Son en Breugel recentelijk het leegstaande perceel op waar voorheen de Boerenbond gevestigd was. Daar worden op termijn vluchtelingen opgevangen.

In andere kleinere gemeenten in de regio Zuidoost-Brabant is er weinig tot geen leegstaand vastgoed. Geldrop-Mierlo laat weten dat al het vastgoed van de gemeente wordt gebruikt. Hetzelfde is het geval in Waalre. Veldhoven gebruikt zes woningen die in het bezit zijn van de gemeente om Oekraïense vluchtelingen te huisvesten.

Gemeente Best geeft als enige gemeente aan geen vragen over leegstand vastgoed te willen beantwoorden. Ook Nuenen heeft niet gereageerd op vragen over leegstaande panden.

Certificaathouders

Radio S&B is nergens zonder de financiële-, emotionele en morele steun van de inwoners en bedrijven uit Son en Breugel. Wij danken deze mensen en bedrijven dan ook uit de grond van ons hart met hun sponsoring. Word zelf sponsor van Radio S&B