Delen

Visboer Kees staat te popelen weer Hollandse Nieuwe te verkopen: 'Smaak is perfect dit jaar’

Door Studio040 22 juni 2024

[Door Juul Goossens]

Het seizoen voor de Hollandse Nieuwe is weer geopend, zo ook bij Vishandel Pelk in Son. Visboer Kees Muhren staat te springen om deze weer te verkopen. "De smaak is gewoon perfect dit jaar."

De bijzondere haring is slechts een paar maanden per jaar verkrijgbaar. Woensdag is het nieuwe seizoen geopend. "Het is een fenomeen in Nederland, we hebben dit als enige in de hele wereld," zegt Kees trots. "De haring heeft zijn buikje goed rond gegeten. Die is lekker vet en mals en dat is de bedoeling." Mensen komen volgens Kees van ver om een portie te halen bij zijn kraam.

Katholiek

Kees Muhren is de schoonzoon van Kees Pelk, de grondlegger van de viskraam. Pelk kwam in 1958 uit Volendam naar Son om vis te verkopen. "Ja, daar zaten de katholieken en die aten op vrijdag vis," vertelt schoonzoon Kees. Hij heeft de kraam, die ondertussen al meer dan 60 jaar in Son staat, overgenomen. "Dat is geweldig voor de mensen dat het er al zo lang is," zegt Kees. "We zijn onderhand gewoon een begrip in Son."

Klik hier om een module toe te voegen of te beheren.

Certificaathouders

Radio S&B is nergens zonder de financiële-, emotionele en morele steun van de inwoners en bedrijven uit Son en Breugel. Wij danken deze mensen en bedrijven dan ook uit de grond van ons hart met hun sponsoring. Word zelf sponsor van Radio S&B